Не сте сигурни как можете да помогнете на кожата си през летните жеги? Знаем, че лятото е едно от най-трудните времена за хората, страдащи от розацея, тъй като най-добрият начин да се сведе до минимум възпалението е да се избегнат причинителите, които го предизвикват. Това включва прекарване на време на слънце, което невинаги е възможно или желателно, особено когато имаме хубаво слънчево време.

Като се има предвид това, моля, вижте някои от нашите най-добри съвети по-долу, за да си помогнете през топлите летни месеци:

  • Винаги носете слънцезащитни продукти. Дори да не страдате от розацея, това е задължително, когато сте на слънце. За хората, които страдат от розацея, това ще помогне за намаляване на възпаленията и ще запази кожата защитена. Уверете се, че SPF е част от ежедневието Ви, особено през летните месеци. Ако планирате да сте навън за дълъг период от време, не забравяйте да нанасяте отново слънцезащитния си крем поне на всеки два часа.
  • Носете шапка/слънчеви очила, за да предпазите лицето си и да се пазите от пряка слънчева светлина.
  • Носете воден спрей и го използвайте за пръскане върху лицето си, за да се охлади.
  • Опитайте се да избягвате пиковите часове, когато слънцето е най-силно, обикновено тези часове са около 10:00 до 16:00.
  • Носете със себе си успокояващ или охлаждащ балсам или Rosalique, в случай че имате нужда от нещо, което да помогне за охлаждането на кожата.

Има много начини да победите розацеята, като един от тях е грижата за кожата. Когато страдате от розацея, от съществено значение е да проверите дали продуктите Ви за грижа за кожата са съвместими с кожата Ви. Нежната рутинна грижа за кожата може значително да помогне за контролиране на розацеята.

Розацеята може да се определи като често срещано състояние на кожата, което води до зачервяване и появата на видими кръвоносни съдове по лицето Ви. Може да се появи и като малки петна, като подутини по кожата, и е известно, че тези симптоми могат да се влошат при излагане на топлина. Това означава повече обостряния през летните месеци. Според проучване, проведено от Националното общество по розацея, 80% от 431 участници са заявили, че са преживели обостряне на симптомите си поради излагане на слънце. Също така 54% казват, че приемането на гореща вана или душ е предизвикало обостряне, а пиенето на топла напитка също е често срещан стимул за розацея.

Въпреки че точната причина за розацея все още е неизвестна, ние знаем, че излагането на топлина, включително слънцето, може да доведе до повишен кръвен поток, изпотяване и нервни реакции на тези с розацея. В резултат на това можете да имате по-голям шанс да се влошите, което може да се прояви като видимо червено зачервяване на кожата или видими кръвоносни съдове, в сравнение с някой, който няма розацея.

3-в-1 Чудотворната формула на Розалик се превърна в основен продукт за хората, страдащи от розацея, особено през летните месеци. Прилага се изключително лесно и не само ще Ви осигури незабавно покритие, но и ще помогне за състоянието на кожата, съдържа SPF 50 (препоръчваме да го използвате ежедневно до 8 седмици, за да постигнете резултати). Препоръчваме да прилагате в началото на деня и ако прекарвате дълги периоди от време навън, моля, прилагайте отново Rosalique през целия ден, за да запазите кожата си защитена.

Когато лятото е в разгара си, е по-важно от всякога да поддържате кожата си защитена от слънцето. Трябва да използвате продукти за грижа за кожата с SPF през цялата година, дори когато слънцето не е толкова силно, но е от съществено значение да ги използвате, когато грее слънце. Особено ако имате розацея, тъй като слънцето е един от основните задействащи фактори, които могат да причинят обостряния.

Възпаленията от розацея, предизвикани от слънчевата светлина, се получават, защото крехките капиляри на страдащите от розацея могат лесно да бъдат повредени от UVB лъчи, което води до вени на конци и зачервяване на кожата. Знаете ли, че само няколко минути слънчева светлина върху склонна към розацея кожа може да доведе до неконтролируемо зачервяване?

Слънцезащитните кремове с титаниев диоксид или цинков оксид като негова активна съставка са най-добрият тип слънцезащитни продукти, към които можете да се насочите. Ние използваме титаниев диоксид, както и 5 други активни съставки в Rosalique, за които можете да научите повече тук.

1) Какъв SPF се използва в Rosalique?

Използваме SPF 50 в Rosalique, тъй като хората, страдащи от розацея, трябва да използват SPF 30 или по-висок, за да бъде чувствителната им кожа подходящо защитена.

2) Предпазва ли Rosalique срещу UVA / UVB лъчи?

Да, Rosalique предпазва както от UBA, така и от UVB лъчи. SPF в Rosalique има рейтинг 5*, което го прави идеален за страдащи от розацея.

3) Мога ли все пак да почернея, когато използвам SPF 50?

Да, можете да получите тен, докато използвате SPF 50. SPF-овете над 15 могат дори да Ви помогнат да изградите златист блясък без неприятните странични ефекти на незащитения тен.

4) Мога ли да нанасям Rosalique само върху засегнатите области на лицето си, или това означава, че тенът ми ще излезе неравномерен?

Използването на Rosalique само върху засегнатите области не би трябвало да влияе видимо на тена, но ние препоръчваме да нанасяте Rosalique по цялото лице, така че да сте напълно защитени от слънцето.

5) Колко дълго трае SPF? Трябва ли да нанасям отново през деня?

В облачни, мрачни дни прилагането на Rosalique само сутрин, вероятно ще Ви предпази през по-голямата част от деня. Ако обаче слънцето грее ярко, ако прекарвате продължително време навън, ако правите слънчеви бани или ако имате розацея, може да се наложи да го нанасяте отново на всеки 2 часа.

6) Не получавам слънчево изгаряне лесно, нуждая ли се от SPF?

Да, трябва да използвате SPF всеки ден, за да защитите кожата си от широкия спектър от вредни UV лъчи на слънцето. Минимизирането на проникването на UV лъчи в кожата е важно, тъй като те могат да предизвикат различни кожни нарушения, както и преждевременно стареене.

Какво точно е кремът Розалик?

Разработен от учени и особено подходящ за чувствителна кожа, този крем може да помогне при розацея, купероза, петна и зачервявания, както и да се използва като самостоятелна основа, коректор или СС крем.

Когато за първи път нанесете 3-в-1 Чудотворната формула на Розалик върху кожата си, ще видите как той променя цвета си пред очите Ви, преминавайки от зелен в оранжев и след това в неутрален тон. Микрокапсулираните пигменти в Rosalique незабавно маскират зачервяването и неравностите, а зеленият външен слой на микро топчетата неутрализира възпалените петна.

Той също така помага за успокояване на кожата и благодарение на защитата си SPF50 предпазва от увреждане или дразнене на UVA и UVB лъчи.

3-в-1 Чудотворната формула на Розалик не само се смесва безпроблемно, но използва авангардна технология, което означава, че се адаптира към тона на Вашата кожа, за да коригира цвета възможно най-точно.

Този CC крем е перфектният баланс между грижа за кожата и грим, предлагайки основни хранителни вещества и подсилващи кожата съставки, като същевременно осигурява осветяващо покритие.

Можете да нанесете Розалик непосредствено преди да излезете от вкъщи, без да се налага да използвате друго покритие като фон дьо тен или руж, защото Розалик прикрива толкова добре несъвършенствата по кожата на лицето, че няма нужда от допълнително покритие за замаскирането им.

Можете да използвате Rosalique като основа за Вашия грим, с това ще предоставите на кожата си необходимото подхранване, защита от слънцето, коригиране тона на лицето и предпазване от по-агресивния слой грим, който ще поставите на лицето си след Розалик. Това ще запази кожата Ви защитена, като едновременно с това ще подпомогне ефекта на Вашия грим.

Дали като коректор, или като фон дьо тен, Розалик ще се справи перфектно със замаскирането на всякакви несъвършенства по кожата – зачервяване, пигментни петна, белези от акне, дори фините линии, издаващи напредването на възрастта!

Струва си да изберете Розалик заради многото начини, по които той ще помогне на Вас и Вашата кожа да се чувствате страхотно!

5-те активни съставки (Zeolite, Urea, Alpha-Bisabolol, Panthenol (Provitamin B5) и Shea Butter) в 3-в-1 Чудотворната формула на Розалик са изключително нежни към кожата. Rosalique също е преминал през интензивни тестове, за да се уверим, че е подходящ дори за най-чувствителната кожа, което прави Rosalique един от най-подходящите козметични продукти за хора с екзема, розацея или дерматит.

Въпреки че Rosalique обикновено може да се ползва самостоятелно, ние препоръчваме в тези специфични случаи да включите други продукти във Вашата рутинна грижа за кожата, които могат да помогнат за управление на екземата. Бихме препоръчали например Bioskin Дермасерум - Хидратиращ Серум за Лице 50 мл от Salcura.

Продуктът, също като Rosalique, е естествен, нежен и овлажняващ и се счита за много подходящ за чувствителна кожа и кожни заболявания като екзема, псориазис и дерматит. Редовното използване на тези продукти значително ще помогне за начина, по който Rosalique седи върху кожата, склонна към екзема, и ще гарантира, че получавате възможно най-добрия резултат от използването на продукта.

Бихме искали да Ви разкажем малко повече за активните съставки в 3-в-1 Чудотворната формула на Розалик и как те могат да подобрят състоянието на кожата Ви, независимо дали страдате от екзема, или не.

Пантенол (провитамин В5)

Когато се прилага върху кожата, пантенолът се превръща в пантотенова киселина, която лесно се абсорбира и прониква дълбоко в долните слоеве на кожата. Пантенолът е провитаминът на В5 и работи като овлажнител, като влива вода в клетките, привлича и заключва влагата в кожните тъкани. Клиничните изследвания установяват, че когато се използва редовно за период от четири седмици или повече, пантенолът действа като ефективно противовъзпалително средство, облекчава системния сърбеж, като същевременно помага за успокояване на сухата и зачервена, раздразнена кожа.

Масло от ший

Извлечено от ядката на африканското дърво ший, маслото от ший притежава овлажняващи свойства за кожата, които помагат за намаляване на възпалението и успокояване на кожата. То е богато на витамин A и F, които подпомагат справянето със зачервени и атопични състояния на кожата. Маслото от ший също съдържа токоферол, иначе известен като витамин Е, който е едновременно хранително вещество, както и антиоксидант. Витамин Е неутрализира свободните радикали, които могат да увредят клетките на кожата. 

α-бизаболол

Извлечен от растението немска лайка, Alpha-Bisabolol е клинично доказано противовъзпалително средство, намаляващо зачервяването и помагащо за успокояване на зачервената кожа. Освен това Alpha-Bisabolol може да помогне на кожата да усвоява по-ефективно други активни съставки като урея и зеолит. И още, благодарение на полезните си свойства Bisabolol може да подпомогне регенерацията и възстановяването на кожата.

Зеолит

Естествен вулканичен минерал, широко ценен и използван заради уникалните си способности да поддържа кожата по множество начини. Зеолитът е доказан и високоефективен минерал, който ще свързва и премахва токсините и тежките метали, които се намират в околната среда и автоматично се абсорбират от кожата. Често тези токсини са водеща причина за зачервяване и дразнене на кожата. Освен това Zeolite има имунологични балансиращи свойства, които го правят ефективен за намаляване на сърбежа и дразненето. И накрая, зеолит успокоява всяко зачервяване на кожата и е известно, че намалява зачервяванията и успокоява кожата.

Урея

Естествено вещество, намиращо се в повърхностния слой на кожата, което функционира, за да поддържа кожата хидратирана, защитена и да работи ефективно. Уреята е изключително хидрофилна, което означава, че задържа молекулите на водата, за да поддържа кожата овлажнена. Уреята допълнително действа като носител на други съставки, като им позволява да проникнат по-добре през кожата и следователно осигуряват на кожата максимални лечебни свойства. И накрая, уреята е известна с това, че успокоява сърбящата, възпалена и увредена кожа и възстановява и предпазва кожата от инфекции.

Ако търсите нежна грижа за кожата и леко покритие, Rosalique е Вашето решение. Rosalique не само прикрива несъвършенства, но и нежно се грижи и предпазва кожата в дългосрочен план.

3-в-1 Чудотворната формула на Розалик спечели награда от Global Makeup Awards 2020 -  „Най-добър овлажнител“ .

В Rosalique се стремим да бъдем крем за лице №1 за чувствителност на кожата и еритема (зачервена кожа). Уникалната био-научна формула е формулирана да бъде най-бързото, безопасно и най-ефективно решение за зачервяване на лицето.