Зеолитът е минерал, който съдържа основно съединения на алуминий и силиций. Използва се като изсушаващ агент, в почистващи препарати и в пречистватели на вода и въздух. Зеолитите се предлагат и като хранителни добавки за лечение на рак, диария, аутизъм, херпес и махмурлук, както и за балансиране на pH и премахване на тежки метали в организма. Зеолитът е вулканичен минерал, който може да допринесе за подобряване на Вашето здраве. Има научни доказателства, че зеолитът може да осигури детоксикация и укрепване на имунната Ви система.

Зеолитът е единственото вещество в света, което може ефективно да пречисти широк спектър от токсини от тялото. За да може да добиете реална представа колко мощен е ефектът на зеолита, нека разгледаме основните ползи за здравето, с които се характеризира.

Ползи за здравето от приема на хранителни добавки със зеолит

Улавя и елиминира токсините в тялото

Кухините на зеолитите са отрицателно заредени съединения, привличащи и улавящи (за елиминиране) токсини и други вредни вещества като свободни радикали. Токсините се намират в домакинските предмети, които използваме за почистване, в продуктите, които поставяме върху кожата си, в храната, която ядем, водата, която пием, и във въздуха, който дишаме. Елиминирането на тези токсини позволява на клетките на тялото да останат функционални и да се възстановят при увреждане. Токсините се намират навсякъде. От въздуха, който дишате, до храната, която ядете. С течение на времето тези токсини се натрупват в тялото Ви и предизвикват хаос върху Вашето здраве.

Непрекъсната умора, замъгляване на зрението, слаба имунна система и безброй здравословни проблеми са чести странични ефекти, когато тези токсини се натрупат. Ето защо е важно да почистите тялото си от токсини. За щастие, зеолитът е майсторът по детоксикация. Всичко благодарение на неговата уникална кристална структура, подобна на пчелна пита.

Всяка камера в структурата, подобна на зеолитовата пчелна пита, има отрицателен заряд. Този отрицателен заряд привлича положително заредени токсини като олово, живак или нитрозамини.

В много отношения зеолитът е като магнит за токсини. Така че, когато приемате правилно почистена добавка с зеолит, тя пътува през тялото Ви, улавяйки токсини в своята „намагнетизирана“ пчелна клетка. И тъй като тялото Ви не съхранява зеолита, то просто го отделя, след като е събрало токсините. Ето защо зеолитът е изключително ефективен за премахване на натрупаните токсини в организма.

Помага на тялото да елиминира тежките метали

Проблемът с тежките метали, постъпващи в тялото от замърсители на околната среда (включително токсините в храната, която ядем), е, че те се натрупват в органите и тъканите на нашето тяло. Добавките със зеолити имат висок афинитет към улавяне на тези тежки опасни метали.

Елиминира канцерогенните вещества

Свободните радикали атакуват клетките и токсините остават зад увредената тъкан. Тези мутирали клетки са началото на раковото унищожаване. Нашите клетки трябва да се преборят с тях, преди да повредят митохондриалната и нуклеиновата ДНК, зеолитите помагат в тази борба.

Помага при процеса по правилно храносмилане

По-конкретно, тези силикатни съединения - зеолити - са използвани за лечение на диария. Те имат висок афинитет към амониевите йони, което означава, че тялото абсорбира по-малко амоняк в системата през чревните стени. Амонякът е токсичен за клетките, а зеолитите намаляват увреждането на чревните епителни клетки.

Зеолитът е супер антиоксидант

Свободните радикали, или атомите и молекулите с несдвоени електрони, атакуват клетъчните мембрани и веднъж влезли вътре атакуват ДНК. Обикновено те се проверяват или унищожават от антиоксидантите, но с напредване на възрастта или с увеличаване на антигените антиоксидантната мрежа не може да се поддържа и клетките мутират, причинявайки рак и създаване на тумори. Зеолитите действат като част от антиоксидантната мрежа, като облекчават част от работата и нарушават верижната реакция на окислителните щети.

Подсилва имунната система

Лимфната течност (носеща защитни лимфоцити) и белите кръвни клетки (левкоцити) са неразделна част от обширния комуникационен процес на имунната система: откриване, възпрепятстване, поглъщане, убиване и елиминиране на патогени, антигени, мутагени и канцерогени (включително увредени клетки.) Зеолитите също са антивирусни. Зеолитите помагат на този процес по различни физиологични начини, като използват драматични биологични механизми. Зеолитите елиминират вредните вещества, спират разрушителните атаки и свързват патогени в кръвоносната система.

Зеолитът алкализира тялото

Друго добре познато предимство на зеолита е способността му да помага на тялото да балансира pH, като осигурява алкализиращи минерали и подпомага работата на бъбреците.

Много храни (като бял хляб, ориз или всякакви преработени храни) образуват киселини в организма. Алкохолът, пестицидите, замърсяването и дори хроничният стрес също добавят киселинност. Прекалено киселинното тяло показва признаци на напрежение като главоболие, хронично възпаление, нарушения на настроението, постоянна умора и много други.

Алкализиращите минерали помагат да се буферира киселината в тялото. С правилно почистен зеолит алкализиращите минерали калций, калий и магнезий са вътре в клетките на пчелната пита. Зеолитната клетка дава на организма полезния минерал и приема в замяна лошия токсин.

Най-голямата роля, която зеолитът играе при алкализирането на тялото, е свързана с това да помага на бъбреците. Бъбреците Ви поддържат вътрешното Ви pH. И все пак много тежки метали нарушават работата им. Тъй като зеолитът може да помогне на тялото Ви да се отърве от тежките метали, той поддържа оптимално здраве на бъбреците, така че бъбреците Ви могат ефективно да балансират pH.

Поддържа здрави червата

Изпускането на червата възниква, когато лигавицата на чревната стена има повишена пропускливост. Това позволява на нежеланите токсини и микроби да изтекат от червата Ви в кръвта. Резултатът е отслабена имунна система, прекомерна умора, автоимунни проблеми, кожни обриви, депресия и интензивно желание за захар или въглехидрати.

И тези симптоми се влошават само с течение на времето, ако пропускливите Ви черва не се излекуват. Положителната новина е, че зеолитът може да поддържа здрави червата.

Едно проучване установява, че само 12 седмици добавяне на зеолит може значително да повиши целостта на чревната стена.

Зеолитът може да подобри настроението

Когато тежки метали като олово и живак се натрупват в тялото Ви, те също могат да повлияят негативно на настроението Ви. Едно проучване установява, че живакът от зъбни пломби от амалгама може да доведе до депресия, прекомерен гняв и проблеми с безпокойството.

Много пъти тези проблеми се отхвърлят под оправдания като „стресов живот“ или от химичен дисбаланс, вместо тежки метали. Това е така, защото много от признаците за натрупване на тежки метали са неясни и могат да бъдат сбъркани с нещо друго. Животът може да бъде достатъчно стресов и без тежки метали в организма. Помагайки за намаляване на натрупването на тежки метали, зеолитите могат да подкрепят положителното настроение.

Зеолитът предпазва тялото от вредни микроби

Наред с подобряването на имунното здраве, зеолитът е мощен антимикробен продукт. Това означава, че може да се бори с потенциално вредни бактерии, вируси и гъбички.

Зеолитът има антивирусни свойства поради потенциалната му способност да абсорбира вирусни частици в зеолитните клетки. Проучванията дори предполагат, че зеолитът може да намали патогенните бактерии. Това, което прави зеолита още по-добър, е, че той няма отрицателен ефект върху полезните микроби в червата Ви.

Защо детоксикацията е толкова важна?

Независимо колко пъти успявате да елиминирате токсините от живота си, изглежда, че на тяхно място идват други. Това е така, защото токсините са практически навсякъде. Те могат да бъдат намерени в:

  • Храната (пестициди, хербициди, химически добавки)
  • Въздухът, който дишате (замърсители)
  • Предметите от бита (дивани, столове, легла, боя, ключове)
  • Водата (често срещан източник на тежки метали)

Проблемът е, тъй като има толкова много начини, по които можете да се изложите на токсини, те се натрупват в организма с течение на времето. Тогава възникват още по-големи проблеми.

Дори и в малки количества тези токсини могат да влошат паметта Ви, да повлияят негативно на здравето на червата Ви, да намалят енергийните Ви нива и да затруднят отслабването. Добавките със зеолит могат да Ви помогнат да се изчистите от токсините.

Защо добавка? Защото зеолитът не е минерал, който се намира в храната. Но не можете просто да изберете обикновена добавка със зеолит.

Не забравяйте да потърсите такава с правилно почистен зеолит, за да може да улавя токсини, и да е с размер, така че да може да се абсорбира в кръвообращението, в противен случай той просто ще премине, без да изчисти много токсини.

Зеолитът е високоефективна натурална добавка за укрепване на Вашето здраве. Наред със способността си да отстранява токсините от тялото, той може да алкализира, подобри настроението, да укрепи имунната система и дори да предпази от вредни микроби.

Тъй като живеем в свят, който е пълен с токсини - навсякъде, където отидем, зеолитът е необходим повече от всякога. Но не всеки зеолит ще се справи.

За да получите ползите за здравето на зеолита, потърсете висококачествен източник, който е правилно почистен и оразмерен за абсорбция. Когато го направите, може да забележите, че изпитвате ново ниво на устойчива енергия и жизнено здраве.