Какво е корекция с цветове и как да изберем подходящия коректор за нашето лице?

Ако следвате гримьори в Instagram или прелиствате страниците на което и да е списание за красота, най-вероятно ще намерите урок по коригиране на цветовете, новата тенденция, която включва носенето на коректор във всеки нюанс на дъгата. Оказва се, че поставянето на лилав коректор на лицето Ви не е акт на лудост, а по-скоро гениален начин да скриете дефектите. Ето как да приложите коректорза да скриете идеално сладките си несъвършенства.

Какво е корекция с цветове?

Корекцията с цветове е прикриваща техника, която професионалните гримьори използват от години и която навлезе в нов етап, след като социалните медии бяха затрупани с информация и видиоклипове относно как да контурирате и коригирате правилно лицето и грима си.

Например зеленият коректор прикрива червените петналилавият коректор намалява до минимум жълтите, а оранжевият коректор се грижи за тъмните кръгове. Ако приложите тази теория, тогава ще можете да изведете Вашия ритуал по красота на съвсем друго ниво, нека се запознаем по-детайлно с темата.

Как да намерите най-добрия цветен коректор за Вашата кожа и да го приложите правилно?

Ловът на перфектния нюанс на червилото или на безупречно съчетаната основа всеки път затруднява и Вас, нали? Опитите да изберете най-добрия коректор и да подберете точния цвят Ви докарва до състояния да се откажете от гримирането изобщо? Вероятно сте заобиколени от море от зелени, лилави и оранжеви нюански всеки път, когато разглеждате шандовете с грим. Колебаете се дали изобщо да се впуснете в предизвикателството да коригирате, контурирате и прикривате?

Нека разгледаме подробно кои цветове за какво се използват, за да може накрая да вземете правилния и информиран избор, от който се нуждаете.

Всяка от нас отвреме на време чувства липса на самочувствие по отношение на кожата на лицето си. Дали ще е отново онова досадно акне, което ни мъчи и в зряла възраст, или пък ще е подпухналостта и тъмните кръгове под очите, просто временно обезцветяване или новопявили се тъмни петна... Корекцията с цветовете е като филтър на Вашата снимка на телефона за кожата Ви. Позволява да премахнете всякакви опасения и обезцветяване, което води до малко нанасяне на фон дьо тен и коректор. А това от своя страна ще намали тежкия грим, запушването на порите и кожните раздразнения.

Цялата философия на контурирането се опира до това да изберете правилния цвят, но и правилната формула, които ще работят за Вашата кожа.

Определете цвета, от който се нуждаете!

 • Зеленият коректор ще Ви помогне да прикриете червените несъвършенства. Например ако страдате от розацея или псориазис, със сигурност много бързо ще успеете да ги прикриете. Някои компании за грим използват зелена основа в сериите си за хора с проблемна кожа, изхождайки именно от същите мотиви. Зеления цвят е идеален за скриване на всякакви зачервявания по лицето, като пъпки и белези от акне.
 • Жълтите коректори работят най-добре върху светлия тен, за да прикрият синкаво-лилави кожни проблеми като сининитъмни кръгове под очите и открити вени.
 • Лилавото, противоположно на жълтото, ще даде тласък на кожата. Цвят лавандула е точно това, от което се нуждаете, за да озарите оцветената кожа, която изглежда пожълтява.
 • Ако страдате от тъмни кръгове под очитекоректор цвят праскова или сьомга ще направи чудеса за светли до средни тонове на кожата. Тези коректори се борят със сините и лилави нюанси в тъмните кръгове.
 • За по-тъмни тонове на кожата, оранжевите коректори са Вашите продукти, за да противодействат на дълбоките, синкави кръгове под очите. Тъмните петна, белезите от акне и слънчевите петна също няма да имат шанс срещу оранжевото 

Намерете перфектна формула.

Точно когато си помислите, че сте разбрали всичко за цветното коригиране, се хващате, опитвайки се да решите между коригиращ стиктечност и прах. Формулата на коректора, която избирате, има значение точно толкова, колкото и намирането на правилния цвят. Помислете за текстурата на зоната, където ще прилагате продукта.

Когато коригирате под очите си, препоръчваме да използвате крем или гел формула. Те се смесват лесно и са чудесни за наслояване с коректор и пудра. Течните формули могат също да се справят добре с проблемните зони на останалата част от лицето Ви. Праховете са склонни да седят върху кожата и могат да изглеждат наситени.

Правила, които да следвате:

 • Изберете правилните нюанси за Вашата кожа. Ефективността на цветните коректори зависи от намирането на точния тон, който да съответства на Вашите кожни недостатъци. Не забравяйте, че портокалът е за тъмна кожа, а прасковата е за светла кожа.
 • Нанасяйте тънки слоеве! Дебел слой коректор може да се покаже през основата Ви.
 • Не използвайте цветове, които не са Ви необходими. Цветните коректори са предназначени да се използват само при недостатъци, които са силно изразени. За по-малки, по-малко забележими дефекти, обикновен коректор ще свърши работа.
 • Използвайте гъба за грим, за да потупате покритието в кожата. Не нанасяйте цветовете по цялото лице. Това ще отмени цялата тежка работа, която сте свършили, като премествате пигментите в грешните зони.
 • Не забравяйте, че гримът трябва да подобри кожата Ви, а не да я крие! Затова помислете за коректора на цветовете като забавна допълнителна стъпка, която трябва да се използва пестеливо и не забравяйте да оставите естественото си лице да блести.
 • За зоната под очите, не забравяйте да изберете нюанс на коректор, който е не повече от един или два нюанса по-светъл от естествения Ви тон на кожата, за да избегнете очевиден бял кръг около зоната на очите. За лицето си изберете коректор, който точно съответства на цвета на Вашата основа.
 • Ако носите фон дьо тен, нанесете го след основата и преди Вашия коректор. Когато нанесете коректора си преди основата си, в крайна сметка просто размазвате. Вашата цел с цветния коректор е да се концентрирате върху конкретни зони, така че е важно да избягвате триенето на зоната, след като я приложите.

Цветното коригиране е техника на гримиране, базирана на принципите на теорията на цветовете. Безупречната кожа е мечта на много жени. Що се отнася до покриването на несъвършенстватацветният коректор е спасение за жени с кожни проблеми, които сериозно влияят на самочувствието и ежедневието им. Цветните коректори са подходящ метод да заличите и прикриете на състояния като акнерозацеяпсориазис, които иначе биха влияли на настроението Ви. Затова изберете подходящите продукти според типа кожа, който имате и се възползвайте от предимствата им.